Els' steak au poivre
Ingredienten: (4 pers.):
4 biefstukjes
150 gr. boter
2 el groene peperkorrels op sap
2 tl. mosterd
1/2 borrelglaasje cognac
4 el room
Bereiding:
Verhit de boter in een koekepan. Bak de biefstukjes. Voor rood vlees: ca. 1 minuut per kant. Wil je het van binnen roze hebben dan ong. 2 minuten per kant en voor doorbakken bak je het 4 minuten per kant. Strooi de peperkorrels erbij en voeg de mosterd toe. Haal de steaks uit de pan en houd ze warm. Maak de jus af met de cognac en de room. De jus niet meer laten koken. Steaks op een bord leggen en de saus erover verdelen.
Receptnummer: 2735 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Dit is natuurlijk lekker met gebakken krielaardappeltjes en salade of haricots verts die je omwikkelt met een plakje spek. De cognac kun je weglaten maar het hoort er eigenlijk wel in!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept