Tzaziki alla Elize
Ingredienten: (4 pers.):
3 teentjes knoflook
1/2 komkommer
3 eetl. magere kwark
2 eetl. mayonaise
1 theel. bieslook (gedroogd)
1 theel. peterselie (gedroogd)
1 snufje zout
Bereiding:
Schil de komkommer geheel en snij hem in stukjes. Verwijder de zaadjes in het midden. En nu mijn handigheid: Pers het dan door de knoflookpers op een schone theedoek. Als je de komkommer uit geperst hebt, knijp dan het komkommerprutje lichtjes uit boven een bakje. Bewaar dit vocht even. Doe in een andere bak de kwark en de mayo en hussel dit door elkaar. Gooi de bieslook en peterselie erdoor en het uitgeperste komkommerprutje erdoor. Ontkleed de knoflookteentjes van hun jasje en pers dit boven de kwark/mayo uit en meng alles goed door elkaar. Ga je 's avond's niet uit stappen dan kun je er nog een extra teen in gooien. En als laatste kun je naar smaak nog een snufje zout toevoegen. Denk je nu van ik kan de lepeler rechtop inzetten doe erdan wat vocht bij dat je hebt opgevangen van de uitgeperste komkommer. EET SMAKKELIJK. (Laat me weten wat je er van vind, ben wel nieuwsgierig)
Receptnummer: 6520 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: E. Assink
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept