preitaart volgens Marleen
Ingredienten: (4 pers.):
7 plakjes bladerdeeg
400 gr. gehakt
750 gr. prei
klontje boter
2 eetl. bouillon
3 eieren
1 eidooier
125 gr creme fraiche
100 gr geraspte kaas
zout, peper
basilicum
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Gehakt rul bakken in het klontje boter. Prei snijden en met de bouillon aan de gehakt toevoegen, zachtjes laten inkoken. Eieren, eidooer,creme fraiche, kruiden en geraspte kaas in een kom door elkaar mengen of kloppen. Bladerdeeg uitrollen en een ovenschaal of boterkoekvorm hiermee bedekken, Gaatjes inprikken. Prei-gehaktmengsel op bodem gieten, eimengsel erover. Reepjes bladerdeeg erover, bestrijken met ei. In het midden van de oven in 30 minuten goudbruin laten worden. Eet smakelijk!!!
Receptnummer: 8394 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept