Risotto met paddestoelen en lenteui van sophie
Ingredienten: (3 pers.):
250 gr kastanjechampignons
1 grote ui in kleine stukjes
1 bosje lenteui in ringetjes
100 gr ham in blokjes
200 gr risottorijst
50 gr spekblokjes
100 gr diepvrieserwtjes
1 dl witte wijn
8 dl bouillon
1 tl tijm
2 el olijfolie
25 gr parmezaanse kaas
Bereiding:
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie en bak de spekblokjes lekker knapperig. Voeg de ui toe, en 5 minuten later de champignons. Voeg de rijst toe, en bak de rijst even mee. Voeg de wijn toe, en daarna de helft van de bouillon en de tijm. Ongeveer 10 minuten zachtjes laten sudderen en af en toe omroeren. Voeg de blokjes ham, lenteui en doperwtjes en de rest van de bouillon toe. Nog ongeveer 10 minuten laten sudderen tot dat alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Tot slot de parmezaanse kaas erdoor roeren en serveren.
Receptnummer: 4291 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Een lekkere rauwkostsalade past er prima bij
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept