Marjolijn's Knollenpot; nee geen knoRRenpot
Ingredienten: (4 pers.):
2 sjalotten of 1 ui
1 teen knoflook
klontje boter
2 tl oregano
1 tl kummelzaadjes
2 tl bouillonpoeder
250 g wortel
250 g aardappel
250 g pastinaak
250 g als je ze krijgen kunt wortelpeterselie
handje preiringetjes of bosuitjes
Bereiding:
Sjalotten en knoflook snipperen en in een klontje boter laten zweten. Je kunt ook ui nemen, maar sjalotten zijn pittiger.
Oregano, kummelzaadjes en bouillonpoeder toevoegen. Knollen schillen en in stukjes snijden en erbij doen. Even meebakken. 2 dl water toevoegen. 15-30 min laten pruttelen. Zo af en toe omscheppen en eventueel wat water erbij als het dreigt droog te koken.
Flinke hand preiringetjes of bosuitjes laatste 10 min erbij. Beetje kapotroeren, maar het moet geen puree worden.
Op smaak brengen met oregano, zout en flink gemalen peper.
Receptnummer: 13885 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Ik had nog een stuk rookworst, die heb mee laten warmen. Maar een ander stukje vlees is ook lekker. Of kaas eroverheen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept