Sonja's turlu (zeer snelle turkse groenteschotel)
Ingredienten: (2 pers.):
1 groot blik Turlu (gemengde turkse
groenteschotel)
Te koop bij de turkse winkel
en de Super de Boer.
Bereiding:
Blik openmaken en met vocht opwarmen. Serveren met gegrild vlees (kebabs, hamburger of shoarma), in oven gebraden kipdelen of vis, turks brood en rijst. Het vocht is enigzins pittig en lekker om met brood te soppen.
Receptnummer: 9842 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 5 min.
Opmerking:
Zelf maak ik het ook wel eens in de oven. Eerst gehakt rullen, dan aardappeltjes erbij bakken en de turlu erdoor roeren (zonder vocht). Dan verdelen over 2 ovenschaaltjes en het sap erover heengieten en 10 minuten in de oven zetten. Evengoed turks brood erbij want het sapje is zo lekker. Makkelijk voor de vakantie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept