Natasja's groentenkoulibiac
Ingredienten: (6 pers.):
250 gr rijst
1 grote aubergine
2 courgettes
olijfolie
500 gr kleine trostomaatjes
2 rode uien
zout/ peper
2 bolletjes mozzarella
2 eetl balsamico azijn
4 eetl groene pesto uit potje
paar druppels tabasco
6 plakjes bladerdeeg
50 gr geraspte parmezaanse kaas
1 eierdooier
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de aubergine en courgettes in plakken van ca 1 cm dik, bestrijk ze met olie en rooster ze onder de verwarmde ovengrill tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. Halveer de tomaatjes en snipper de ui grof. Bak tomaat en ui en bestrooi ze met wat zout en peper. Snijd de uitgelekte mozzarella in plakken. Roer de 4 eetlepels olie, de balsamico azijn de pesto en de tabasco door elkaar. Vet een ronde of rechthoekige ovenschaal van ca 8 cm hoog in met wat olie. Leg de ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die rondom 4 cm groter is dan de schaal. Steek uit de deegoverblijfselen figuurtjes. Schep 1/3 van de rijst in de schaal. Verdeel daarover der aubergineplakken en bestrijk ze dun met het pestomengsel. Bestrooi met de parmezaanse kaas en beleg met de courgette die met het resterende pestomengsel wordt bestreken. Dan komt de helft van de overgebleven rijst en daarop het tomatenmengsel en de plakjes mozzarella. Dan de resterende rijst. Dek de schaal af met het bladerdeegdeksel en plak de garnering erop. Snijd een gaatje in het midden uit het deeg om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk het deegdeksel met de eierdooier Voorverwarmde oven op 200 C voor ca 30 min.
Receptnummer: 3371 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept