Hanneke's garnalenkroketten (ongeveer 25)
Ingredienten: (12 pers.):
125 gram boter
125 tot 200 gram bloem
5 dl. Visbouillon
ca. 500 gram garnalen
3 eieren
2,5 dl. slagroom
1 eetlepel olie
bloem
paneermeel
1 eetlepel gedroogde peterselie
peper en zout.
Bereiding:
Maak een roux door de boter te smelten, bloem toe te voegen en al roerend bloem door de boter mengen en scheut voor scheut de bouillon er door roeren. De saus even door laten pruttelen en heel dik laten worden. 2 eidooiers met de slagroom loskloppen en enkele eetlepels saus er door roeren. Dit al roerend bij de saus doen. Dit ongeveer 2 minuten doorwarmen en dan de garnalen er bij doen. Voeg de peterselie toe en naar smaak peper en zout. Als de saus niet dik genoeg is nog wat bloem toevoegen en gaar laten worden. Dit mengsel in een platte ondiepe schaal doen, afdekken met folie en goed koud laten worden in de koelkast. De koude massa met een mes in rechthoeken snijden en er dan met vochtige handen kroketten van vormen. Haal de kroketten door de bloem. Klop de 2 eiwitten samen met het ei, een eetlepel olie en water door elkaar. Haal hier de kroketten door met behulp van twee vorken. Wentel ze daarna door de paneermeel. De kroketten kunnen hierna ingevroren worden. Frituur de kroketten 6 minuten in olie van ca. 180°.
Receptnummer: 10854 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Ik maak sīmorgens de vulling en sīavonds als alles opgestijfd is maak ik de kroketten af.Heerlijk op een feestje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept