Lamscurry Karen
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr lamsvlees
100 gr boter
1 grote ui
2 tenen, fijn gesneden knoflook
1/2 theel gemberwortel
2 vleestomaten, ontveld en in plakken
2 thl koenjit, tym en laurieblad
peper en zout
1 thl verse fijngesneden sereh
evt 1 eetl citroensap
2 eetlepls bulgaarse yoghurt
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en zout ze en peper ze. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Laat de ui, knoflooken de gember even meekleuren. Voeg de plakken tomaat, de kruiden, sereh, yoghurt en zoveel warme bouillon er bij dat het vlees net bedekt is. Laat de curry circa 50 minuten stoven met de deksel bijna dicht op de pan. Schep van tijd tot tijd om.
Receptnummer: 6407 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Karen
Opmerking:
Je kan op dezelfde manier ook een curry maken met varkensvlees of kip. De stooftyden worden dan iets korter. Als er geen verse sereh te krijgen is dan heeft Albert Heyn sereh poeder gaat ook heel goed.
Aanvulling: Hier nog even iets wat ik bij het recept vergeten ben te vermelden is dat je ook gewoon Nederlands Lamsvlees kan gebruiken. En het door de slager evt. in stukjes kan laten snijden. Dit is een recept wat ik uit een van de kookboeken van Joop Braakhekke. Het is erg lekker. Groetjes Karen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept