Henrike's Swedish meatball's
Ingredienten: (3 pers.):
zilvervliesrijst
350 gram (runder)gehakt
zout / peper
paprikapoeder
knoflookpoeder
200 ml bouillon (blokje)
3 tomaten
1 ui
2 paprika's
1 groot blik doperwten
blikje tomatenpuree
Bereiding:
kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met wat zout en peper, paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak. Het mag best een beetje pittig worden. Draai balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede van het gehakt en braad ze in een beetje olie. Voeg hierna de ui en paprika toe. Daarna de bouillon, tomaten en tomatenpuree toevoegen. Dit alles gaar laten worden en de laatste tien minuten de doperwten erbij doen.
Receptnummer: 10103 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Zelf maak ik altijd een beetje extra bouillon voor het geval dat het wat droog wil koken. Het is namelijk de bedoeling dat het wel smeuig / dun blijft.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept