Sonja's chinese fondue
Ingredienten: (2 pers.):
vlees/vis:
kip of kalkoen/biefstuk/varkenshaas
tofu
kabeljauw/zalm of gamba
groente:
minimais/wortel/tauge
chinese kool/peultjes
voorgekookte mie
2 liter kippebouillon
beetje gember + ketjap
sambal
Bereiding:
Bereid de bouillon en maak deze lekker pittig (ketjap/sambal/gember). Doe dit in een fonduepan of chinese fondue set als je die hebt) Snijd vlees/vis en groente in stukken. Maak er een leuke schaal van. Net als gewoon fondue alles in de bouillon doen en met schepnetjes (te koop bij de hoying) eruit vissen als het gaar is. Sausjes: chilisaus, ketjap saus, sambal saus (laatste 2 van conimex). lekker met atjar.
Receptnummer: 5128 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Erg makkelijk en toch gezellig. Wij hebben dit op tweede kerstdag gedaan. De eerste dag ben je namelijk zo vol dat je de tweede dag wel een lichte maaltijd kan gebruiken en dit valt erg goed dan. Je kan allerlei groenten/ vlees en vis gebruiken en het is ook makkelijk voor vegetariers. in plaats van mie kan je ook brood nemen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept