Sophie's pangafilet met bladerdeeg
Ingredienten: (2 pers.):
2 pangafilets
2 plakjes bladerdeeg
1 tomaat
2 eetlepels rode pesto of kruidige tomatensaus
4 plakjes ontbijtspek
1 eigeel
beetje boter om schaaltje in te vetten
Bereiding:
Voorbereiding: ovenschotel licht invetten, bladerdeeg laten ontdooien, tomaat ontvellen en in plakjes snijden, ontbijtspek in een pan knapperig bakken, oven voorverwarmen op 200 graden. Pangafilet in ovenschotel leggen. Vis bestrijken met pesto of tomatensaus. Plakjes tomaat hierover verdelen. Plakjes ontbijtspek erop, en tot slot afdekken met het bladerdeeg. (gewoon losjes eroverheen leggen) Het bladerdeeg bestrijken met het losgeroerde ei voor een goudbruine kleur. 35 minuten in de oven en smullen maar.
Receptnummer: 11461 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Het is leuk om dit recept te serveren in eenpersoonsovenschoteljes.
Dit is mijn eigen variatie op een gerecht dat ik in een restaurant gegeten heb.
Lekker met gebakken aardappelen en gekarameliseerde worteltjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept