Tine's gegrilde tonijn op een oosterse salade
Ingredienten: (2 pers.):
2 tonijn moten
3 eetl.sojasaus
150 gr.spercieboontjes
5 eetl.roerbakolie
1 citroen
1 rood pepertje
2 bosuitjes
75 gr.waterkers
75 gr.graspte wortel
2 eetl. seroendeng.
Bereiding:
Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetl. Sojasaus en 2 eetl olie. Laat de moten rusten. Kook de spercieboontjes in ruim kokend water in 8 min. Beetgaar. Laat goed uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp er een eetl. Gele schil af en pers de citroen uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetl. Sojasaus en 3 eetl olie. Schep de spercieboontjes,de rode peper,bosui,geraspte wortel en waterkers door de dressing. Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilets in 6-8 min. Mooi bruin en nog van binnen rose ziet. Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf loslaat. Kan ook onder een voorverwarmde grill grillen. Verdeel de salade over de borden strooi de seroendeng over en leg de tonijn erop. Lekker met mie.
Receptnummer: 13049 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept komt van "tijd voor vis". heel lekker alternatief botervis of zwaardvis.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept