Reina's gegratineerde mosselen (van Peter)
Ingredienten: (2 pers.):
30 gr. boter
20 gr. bloem
1 dl. visbouillon (blokje)
1/2 dl. garderoom
1/2 ei
50 gr. champignons
1 sjalot
40 gr. geraspte kaas
zout, peper
250 gr. gekookte mosselen (vishandel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200-250 gr. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Sjalot pellen en fijnsnipperen. Smelt 20 gr. boter in een pannetje en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de visbouillon en de room toe. Laat het sausje even koken en neem het pannetje van het vuur. Roer het ei door de saus. Smelt de rest van de boter in een koekepan en smoor hierin de plakjes champignons en de sjalot 2 minuten. Roer dit met de helft van de kaas door de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Vet twee (of doe het in één) ovenvaste schaaltjes in. Verdeel de mosselen over de schaaltjes, schenk de saus erover en strooi de rest van de kaas erover. Laat het enkele minuten in de oven gratineren. Lekker met een (stok)broodje.
Receptnummer: 4393 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept