Sueleyka's duitse aardappelkoekjes
Ingredienten: (8 pers.):
1 kilo grote aardappelen
bloem
melk
zout
(sla)olie
Extra nodig:
Een keukenmachine
(of anders een rasp) en een
koekepan
Bereiding:
Schil de aardappelen en was ze. Doe ze in de keukemachien en rasp ze grof. De aardappelrasp in een flinke kom opvangen. Wanner de aardappels geraspt zijn, voeg je wat de melk en de bloem toe. Goed roeren en dan wat zout naar smaak. Verhit ondertussen de olie in de koekepan. Als de olie heet genoeg is, schep je steeds 3 bergjes van het aardappelmengsel in de pan. Maak de bergjes een beetje platter en bak de aardappelkoekjes aan 2 kanten mooi bruin. (Laat de aardappelkoekjes uitlekken op keukenpapier, want anders zijn ze te vet). Ga zo door tot al het beslag op is!
Receptnummer: 11875 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Aardappelkoekjes zijn erg lekker op een (bruine) boterham met wat boter en evt wat mayonaise, maar je kunt er ook wat groente of sla bij doen en een stukje vlees.
Aardappelkoekjes kun je zowel warm als koud eten! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept