Tineke's zalm preischotel
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. prei
aardappelen voor 4 personen
1 rode paprika
100 ui
200 gerookte zalm
margarine
100 kaas
evt. pakje saus voor de prei
paneermeel
peper
knoflook (vers)
zout
paprikapoeder
Bereiding:
Snijd de prei in schuine stukken en was ze. Smoor in een pan de prei en zorg dat hij beetgaar wordt. Oven voorverwarmen op 220 graden. Snipper de ui en de paprika en pers de knoflook. In een pan de ui, knoflook en paprika bakken. Laat de prei uitlekken en maak eventueel aan met een sausje. Let op dat de prei niet te nat wordt. Luchtig de paprika, ui en knoflook toevoegen. Op smaak maken. Aardappelen schillen en in plakken snijden. Even koken( niet te lang). Af gieten. In een ingevette ovenschaal het groentenmengsel doen. Hierop de gerookte zalm en dan de aardappelplakken. Bestrooien met de kaas en het paneermeel. Klontje boter en bakken in de oven. Ongeveer 35 a 40 minuten in de oven.
Receptnummer: 12867 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Mijn mannen wilden dit wel vaker eten zeiden ze.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept