Joop's sukiyaki
Ingredienten: (4 pers.):
500 kipfilet (maiskip)
1 groene paprika
1 rode paprika
150 gram tauge
150 gram haricot verts (sperziebonen ook goed)
150 gram bleekselderij
100 gram uien
100 gram hele champignons
200 cc ketjapsaus
peper
zout
witte rijst
olijfolie 30 cc
Bereiding:
Kip, parika's en bleekselderij in dunne reepjes snijden (ca.1cm dik). Uien in ringen snijden, champignons borstelen en niet wassen, haricotsverts schoon maken en 2 minuten blancheren (kook er over!) Olie in de wok, eerst kipfilet bakken (ca. 2 minuten) Nu op smaak maken met peper en zout. vervolgens uienringen toevoegen, daarna de paprika, bleekselderij, haricotsverts, verse champignons (heel laten) alles 5 minuten roerbakken op hoog vuur. Afblussen met ketjapsaus als laatste de tauge toevoegen, nog even op hoog vuur doorroeren en serveren met gekookte witte rijst! Naproeven voor serveren!
Eet u smakelijk!
Receptnummer: 2666 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Joop
Opmerking:
Let op: na het snijden van de kip, materialen eerste reinigen! (kruisbesmetting)
Eventueel kunt u door de ketjapsaus wat extra knoflook doen. Voorzichtig met de zout, de ketjap heeft ook al een zoute smaak!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept