Marjon's spitskool uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine spitskool (of andere kool, ongeveer 500 gram)
zout 800 gram bloeminge kokende aardappelen
150 gram wortelen
150 gram blauw schimmelkaas (Boursin peper of kruiden kan ook)
125 ml slagroom
150 ml melk
peper
nootmuskaat
1 klein bosje peterselie
boter om mee in te vetten
ovenschaal (1,5 ltr)
Bereiding:
Verwijder de lelijke bladeren van de spitskool Snijd de kool in vieren verwijder de stronk en snijd de bladeren in repen van 1 cm breed. Kook ze twee minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken in een zeef. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de oven op 180 graden (hete luchtoven 160 graden) Vet de overschaal in en prak de kaas met een vork en roer en de slagroom en melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Spoel de peterselie af, schud droog en snijd deze fijn. Leg de helft apart. Meng in de schaal de plakjes aardappel en reepjes kool en breng ze op smaak met zout en peper. Bestrooi het mengsel met de blokjes wortel en de peterselie. Giet het kaasmengsel erover. Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappelen gaar en zacht zijn en de schotel een mooi bruin korstje heeft. Bestrooi de schotel voor het serveren met de overige peterselie en serveer.
Receptnummer: 10195 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept