Harriette's Indische stoof
Ingredienten: (6 pers.):
1 spitskool
2 winterpenen
4 grote aardappels
1 pond boontjes
1 pond platterib
1 boullionblok
peper en zout
1 ui
1 teentje knoflook
Bereiding:
de platterib met ruim water aan de kook brengen laten staan tot de platterib gaar is. in de tussen tyd al de groenten schoon maken. de wortels in plakjes de boontjes in tweeŽn breken. de aardappels schillen en in drieŽn snijden de spitskool snijden niet te klein. dan de platterib uit de pan halen een beetje af laten koelen. in de tussen tyd de wortels erin de knoflook de ui de aardappels erin en de boontjes en de boulionblok. het vlees pluizen en erbij doen. de soep laten staan tot de aardappels en de boontjes gaar zijn moet wel een beetje knapperig blijven daarna de spitskool erin op smaak brengen met maggi blok kan ook nog.
Receptnummer: 8002 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
je kunt dit gerecht als soep eten maar is ook lekker op witte rijst. door de spitskool is de soep wel snel zuur dus je moet hem binnen twee dagen opeten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept