Mystica's 3xkaas@witlofovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
4 stronkjes witlof
8 grote dun gesneden plakken ham Aldi
4 puntjes la vanche quirit kaas
150 gr gesnedenplakken mosterdkaas AH
zakje geraspte jonge kaas
pakje aardappelpuree
boter
paneermeel
houten prikkers
Bereiding:
Witlof door de midden snijden en de harde kern verwijderen, en de helften met de houten prikkers bij elkaar houden. In een ruime pan water aan de kook brengen en de witlof hierin ong. 10 min. koken. De aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking bereiden. Oven voorverwarmen op 220 graden
Ovenschaal in vetten, witfof uit het water halen en even uit laten lekken. De plakken ham op het aanrecht uitleggen en hierop de witlof met de holle kant naar boven erop leggen, op elk plakje een half stonkje. De puntjes La vanche quirit door de midden snijden en in elk stonkje twee halve stukjes leggen, dan
de witlof in de ham rollen en in de ovenschaal strak tegen elkaar aan leggen. De plakken mosterdkaas hierover verdelen alles opmaken. Meng nu door de aardappelpuree een half zakje geraspte kaas. De aardappelpuree over de kaas verdelen en glad strijken. Paneermeel eroverheen stooien. Paar klontjes boter er op doen. De schaal nog een 10-15 minuten in de oven zetten tot de boter is gesmolten en tot het paneermeel bruin kleurd. Eet smakelijk
Receptnummer: 2294 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: j de Ruiter
Opmerking:
Opm wat je aan La Vanche quirit en geraspte kaas overhoud kan gebruikt worden in Mystica's romige preischotel
Om de puree mooi glad over de schotel te krijgen kun je het best een houten lepel gebruiken en die in heet water nat maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept