Vera's kaasfondue à la Suus
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr geraspte Gruyere
300 gr geraspte Emmenthaler
4 dl droge witte wijn
4 el Cognac of Vieux
1 teentje knoflook
zout
versgemalen peper
stokbrood
extra benodigdheden: een cachalon (een stenen fonduepan)
Bereiding:
Wrijf de pan (liefst een cachalon) in met het opengesneden teentje knoflook. Verwarm de wijn langzaam in de pan totdat het borrelt. Voeg de kaas er in gedeelten aan toe, blijf roeren tot het mengsel zachtjes kookt. Breng op smaak met zout. Bestrooi royaal met versgemalen peper. Voeg van het vuur af de Cognac of Vieux toe. Dip het stokbrood in de kaasfondue en smullen maar.
Receptnummer: 7932 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit is een heerlijke romantische fondue voor twee personen om zachtjes soezerig te worden. De Cognac geeft er een extra tintje aan. Natuurlijk te variëren met tal van andere dingen zoals wortelblokjes, voorgekookte krieltjes, minimaïskolfjes etc.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept