Elly's gebakken lever met ananas en kaas
Ingredienten: (4 pers.):
4 plakken lever van 100 g p.stuk
zout
peper
bloem
40 g boter
4 schijven ananas
100 g geraspte oude kaas
paprika poeder
Bereiding:
Wrijf de lever in met wat zout en peper en laat dit 10 minuten intrekken. Wentel de plakken door de bloem en bak ze in 15 minuten gaar en bruin in de boter. Leg de lever in een beboterde oven vaste schotel. Bak de schijven ananas even in de bruine boter en leg op elke plak lever een schijf ananas. Strooi er een dikke laag geraspte kaas over en laat deze bovenin een op 250 C voorverwarmde oven, of onder de grill goudgeel kleuren. Strooi er wat paprikapoeder over.
Receptnummer: 12516 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Volgens het kook boek is het lekker met een witte kool salade. Ik zelf doe er gebakken aardappelen en een frisse salade bij
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept