Monique's ideale manier om asperges te koken
Ingredienten: (4 pers.):
2 kg. asperges (voor een hoofd-
maaltijd reken je 500 g. p.p.,
voor een voorgerecht minder)
1 kg. krieltjes
8 eieren
300 a 400 g. gek. achterham
1 pakje roomboter
allesbinder
peper en zout
peterselie
Bereiding:
Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Leg ze in een ruime pan met water ( ik heb zelf zo'n hoge aspergepan met mandje die ik liever niet gebruik, liggend koken geeft een veel beter resultaat vind ik) en voeg wat zout toe. Breng de asperges rustig aan de kook en draai dan het gas uit. Dit kun je 's morgens of 's middags al doen. Laat de asperges gewoon in het kookvocht afkoelen. Wanneer je gaat eten breng je het water nogmaals aan de kook en klaar is kees, de asperges zijn precies goed! Geef er hardgekookte eieren, gekookte krieltjes en ham bij. Voor de botersaus smelt je de roomboter en voegt er wat van het aspergeskooknat bij. Bind het licht met allesbinder, maak op smaak met peper en zout en voeg wat peterselie voor de kleur toe.
Receptnummer: 9226 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
In onze krant stond een tip van een chefkok voor de beste manier om asperges te koken. Ik heb hem uitgeprobeerd en hij is echt ideaal. Je hoeft geen kooktijden in te stellen en de asperges zijn precies goed. Bovendien kun je het eerder op de dag al maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept