Barbara's zalm met gorgonzola uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote zalmmoten (of stukken zalmfilet)
zalmkruiden (Stegeman)
125 gram champignons
75 gram gorgonzola
2 bosuitjes
2 eetlepels witte wijn
peper
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Gorgonzola in kleine blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Zalmmoten inwrijven met zalmkruiden en in een ingevette ovenschaal leggen. Champignonplakjes erover verdelen. Daar de gorgonzolablokjes en bosuienringetjes over verdelen. Over elke zalmmoot een eetlepel witte wijn sprenkelen en tot slot het geheel bestrooien met peper. De schotel 20-25 minuten in de oven zetten, afhankelijk van de dikte van de zalm
Receptnummer: 6359 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Een paar minuten voorbereiding en dan kan de schotel de oven in. Voorbereiding van tevoren kan ook, dan alleen op het laatste moment wijn en peper toevoegen. Lekker zomers met erwtjes of peultjes en vers stokbrood. Maar aardappeltjes of pasta kan natuurlijk ook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept