Yannick's groenten-gehakt spaghetti
Ingredienten: (4 pers.):
twee uien
twee teentjes knoflook
twee drie paprika's (groen-geel-rood)
twee wortelen
enkele verse tomaten
blikje tomatenblokjes
blikje tomatenpuree
eventueel een klein pakje gezeefde tomaten (passata)
zout-peper-cayennepeper-
paprika-pili-pili- spaghettikruiden
snuifje suiker
300 400 gr. gehakt
Bereiding:
bak het gehakt rul, voeg er de gesnipperde uien en knoflookteentjes aan toe. Laat samen nog een vijftal minuten stoven. Voeg alle in stukjes gesneden groenten toe samen met het blik tomatenblokjes en eventueel de passata.
voeg kruiden toe naar eigen smaak (ik gebruik alle vermelde kruiden!) laat ongeveer een uurtje sudderen.voeg op het einde nog een blikje tomatenpuree toe en laat nog een vijftal minuten koken. opdienen met volkorenspaghetti en geraspte kaas (Je kan deze saus ook in grote hoeveelheden maken, en hem dan in kleinere porties invriezen. Je hoeft dan alleen maar spaghetti te koken en de saus op te warmen)
Receptnummer: 2963 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 65 min. | Meer recepten van: yannick
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept