Monique's pasta met kip met fruit in blauwe kaassaus
Ingredienten: (4 pers.):
ongeveer 500 g. kipfilet
peper en zout
provencaalse kruiden
bakboter (blue band culinesse)
1 ui
2 knoflooktenen
een puntje blauwe kaas zoals
Danablu
1 pakje Room Culinair (of een
andere schenkroom)
1 mango
een handvol gedroogde gewelde
abrikozen
pecannoten
bosui
500 g. pasta naar keuze
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze naar smaak. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de abrikozen in reepjes. Snijd de blauwe kaas in kleine stukjes. Snipper de bosui. Hak de pecannoten wat kleiner en rooster ze in een droge koekepan, bestrooi ze met wat zout. Zet water op het vuur voor de pasta. Terwijl de pasta kookt bak je de kip in de hete bakboter lekker goudbruin. Voeg ui en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg de room toe en laat de blauwe kaas erbij smelten. Voeg dan de mango en abrikoos toe en laat alles even goed doorwarmen. Schep de pasta op een bord, schep daarop de saus en bestrooi met bosui en pecannoten. Smakelijk eten!
Receptnummer: 8484 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Blauwe kaas met fruit heb ik altijd al een spannende combinatie gevonden. Deze keer heb ik er een verrukkelijke pastasaus mee gemaakt!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept