Frenk's raapstelensoep met kaaskletskopjes
Ingredienten: (4 pers.):
raapstelen grof gesneden 400 gram
preien in dunne ringen 2 stuks
eidooiers 2 stuks
knoflook 1 teentje
olijfolie 2 eetlepel
slagroom 3/4 deciliter
groentebouillon 1,25 liter
zout en peper 1 snufje
Bereiding:
Bak de prei en de knoflook circa 5 minuten in de olie. Voeg de raapstelen toe en bak deze 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur 10-15 minuten koken. Pureer de soep en roer de slagroom erdoor. Roer de eidooiers los met enkele lepels hete soep en roer dan het eidooiermengsel door de soep tot deze gaat binden. Laat het geheel nu niet meer koken ! Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met kaaskletskopjes. Kaaskletskopjes: Meng 140 gram geraspte belegen kaas met 1 theelepel gekneusde konijnzaadjes. Leg op een bakplaat 4 dunne cirkeltjes (3-5 cm doorsnede) van het kaasmengsel. Zorg dat de cirkeltjes overal even dik zijn. Bak ze 3-5 minuten in de hete oven op 220 C. De kaas zal dan smelten en tot een waveltje uitvloeien. Laat de kletskopjes afkoelen en haal ze voorzichtig van de bakplaat.
Receptnummer: 9080 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Met dank aan de Libelle van begin april 2003, waarin artikel en recepten over raapsteeltjes zijn opgenomen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept