Stephanie's verrassingstaart (dieet)
Ingredienten: (8 pers.):
125 gr magere yoghurt
4 eieren
4 eetlepels halfvolle geconcentreerde ongesuikerde melk
4 eetlepels suiker
80 gr bloem
40 gr amandelpoeder
800 gr fruit(300gr appel, 300gr peer en 200gr bananen)
SAUS:
80 gr fondant chocolade
10 koffielepels So light room 8% v.g.
Bereiding:
Schil het fruit en snij het in plakjes. Doe de yoghurt, de eierdooiers de suiker en de geconcentreerde melk in een kom en meng het met de klopper. Meng het amandelpoeder onder de bloem en meng deze al roerend onder heten lop de eiwitten tot schuim. Leg wat bakpapier in de taartvorm van zo'n 26cm diameter en bestrijk het met eigeel en strooi er wat bloem over. Roer de helft van de eiwitschuim en al het fruit onder het mengsel. Voeg daarna het resterende eiwit toe. Verwarm de oven voor op 170( en bak gedurende 45 minuten. Na de bereiding eventjes laten afkoelen en overgiet met de chocoladesaus (chocolade laten smelten en die room erbij roeren terwijl de pan van het vuur is!!) Smakelijk!
Receptnummer: 8961 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 115 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept