Martha's gehaktschnitzel met bloemkool in mosterdroomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
zout en versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
125 ml crème fraîche
1/2 eetlepel mosterd
2 eetlepel gehakte bieslook of peterselie
4 gehaktschnitzels
50 gram boter
Bereiding:
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook die 2 minuten in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de bloemkool 3-4 minuten. Meng de crème fraîche met de mosterd en schep dit sausje door de bloemkool. Bestrooi intissen de gehaktschnitzels met peper en bak ze in de hete boter 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg zout naar smaak toe. Strooi groene kruiden over de groente en serveer de bloemkool met de gehaktschnitzels en rösti of gebakken aardappels. De crème fraîche kan ook door kookroom vervangen worden. *bestrooi de bloemkoolschotel met geschaafde amandelen die je even roostert in een droge hete koekenpan.
Receptnummer: 13494 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Uit Lekker doen van Bas van der Heijden, van week 25.
Wij krijgen het hier al op vrijdag, dus lekker vroeg om in te voeren bij SK.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept