Hetty's rode kool ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram Shoarmavlees
2 potten Rode kool (met appeltjes)
2 pakjes Aardappelpuree
Veel uien
Tomatenketchup
Ketjap
Bereiding:
Vlees aanbraden Puree maken Onderin ovenschaal shoramvlees doen. Erop de rode kool en als laatste de bereide aardappelpuree. Trek voor een leuk effect met je vork slierten in de aardappelpuree. Ondertussen flink wat uien braden in de koekepan of wok. Als ze gaar zijn flinke scheut ketjap erover en naar believen tomatenketchup. Ook makkelijk als je eters krijgt. Je kunt het al van tevoren maken.

aanvulling: Als je het meteen in de oven plaatst nadat je het gemaakt hebt (het is dan nog warm natuurlijk, althans het vlees en de puree, rode kool kun je zo vanuit de pot erin doen) ongeveer halfuurtje. Warm je het pas 'savonds of de volgende dag dan zet ik het toch al wel gauw zo'n 3 kwartier in de oven. Voor mijn elektrische oven geldt altijd op 220 graden en 10 minuten voorverwarmen. De uien apart verwarmen en er naderhand naar believen overheen doen. Mijn man lust bijvoorbeeld geen gebakken uien, dus die eet ze er niet bij, maar mijn kinderen en ik zijn er dol op, dus die doen ze er rijkelijk overheen.
Receptnummer: 8329 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept