Dorien's paprikasoep
Ingredienten: (2 pers.):
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
1 eetlepel olie
1 theelepel Provençaalse kruiden
4 dl groentebouillon
peper
zout
tabasco
worcestershiresauce
6 zwarte olijven zonder pit
8 blaadjes basilicum
stukje Parmezaanse kaas
Bereiding:
Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken. Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht. Voeg de bouillon toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout, een drup tabasco en worcestershiresauce. Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum. Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven, de basilicum en schaaf er wat Parmezaanse kaas in grove krullen over.
Receptnummer: 13415 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:

Lekker met als hoofdgerecht gevulde kruidenflensjes, een gemengde salade en röstirondjes uit de oven.

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept