Josť's bananen-bitterkoekjes trifle
Ingredienten: (4 pers.):
5 flinke rijpe bananen
Citroensap
2 pakjes (Saroma)vanillepudding
melk voor de bereiding van de
pudding
250 gram bitterkoekjes
1/4 liter slagroom
Bereiding:
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Besprenkel de plakjes met wat citroensap om verkleuren tot gebruik te voorkomen. Breek de bitterkoekjes in stukjes. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker dik en lobbig. Maak de vanillepudding klaar zoals vermeld op de verpakking en verwerk ze direkt in het recept. Maak laagjes van eerst wat pudding, dan de banaanschijfjes, dan de bitterkoekjes, dan weer pudding, banaan, bitterkoekjes, enz. tot alles op is. Schep als laatste de slagroom over de trifle. 1 uur in de koelkast op laten stijven. Koel serveren. Het mooist is deze trifle als hij gemaakt is in een glazen schaal zodat je mooi de laagjes kunt zien.
Receptnummer: 7673 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Een figuurverwoestend maar heel smakelijk "toetje". Gezien bij Oprah!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept