Beppie's ham/kaassoep met room
Ingredienten: (4 pers.):
1 ltr. kippenbouillon.(Zelfgemaakt of van blokjes).
4 eieren.
1 dl. room, of koffieroom.
100 gr. geraspte oude Goudse kaas.
100 gr. gekookte ham.
20 gr. boter.
Bieslook.
Geroosterd brood.
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook. Klop de eieren los met de room en voeg de geraspte kaas toe. Bak de in reepjes gesneden ham in de hete boter. Giet de hete bouillon al roerend bij de losgeklopte eieren en roer de reepjes ham erdoor. Warm de soep goed door maar laat hem niet koken. Garneer de soep met wat fijngeknipte bieslook en serveer hem met stukjes geroosterd brood.
Receptnummer: 3653 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Volgens het recept, uit een oud boekje, hoort er een glaasje jenever bij. Maar dat is dan voor de liefhebbers!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept