Diana's kipperagout met rijst
Ingredienten: (4 pers.):
kipfilet 500 gr.
bosje peterselie
bakje champignons (250 gr.)
1 kleine ui
125 gr. bakboter
snufje nootmuskaat
1 of 2 bouillonblokjes naar smaak
een paar scheutjes maggi
kipkruiden
1 liter volle melk
8 grote eetlepels bloem
Bereiding:
snij de kip in kleine stukjes en strooi er wat kipkruiden op.snij de champignons in plakjes. bak de kip mooi bruin, voeg de champignons erbij. als dit klaar is zet je dit even apart. neem een grote pan en doe de 125 gram boter erin. snij de kleine ui zeer fijn, en voeg die erbij als de boter bruin is. laat dit lekker bakken. strooi de bloem erdoor, dit goed roeren tot de boter de bloem opneemt. giet dan wat melk erbij ,en goed roeren, steeds wat melk erbij tot er een mooie dikke brij onstaat. dan de kip en de champignons (ook het bakvet) erbij. en de nootmuskaat, knip de schoongemaakte peterselie fijn. en voeg dit toe. (dit is naar smaak je heb niet het hele bosje nodig) voeg dan de bouillionblokjes toe. klaar, eet smakelijk!
lekker met rijst en salade. of gewoon op een stukje stokbrood.
Receptnummer: 2647 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: DianaIANA
Opmerking:
DIT RECEPT MOET JE ECHT GOED ROEREN ,ANDERS IS HET NIET LEKKER EN ZITTEN ER KLONTJES IN.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept