limburgs zuurvlees van Simone
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg rundvlees
3 uien
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
1.5 l water
750 dl azijn
peper
zout (niet te veel)
boter
pot stroop(naar eigen smaak)
suiker (1 a 2 lepels)
maizena of aardappelmeel om het dikker te maken.
Bereiding:
voorbereiding: snij de ui klein bereiding: op het vlees peper en zout doen boter warm laten worden en het vlees aanbakken.vlees uit de pan doen.dan de ui glazig bakken en dan het water en de azijn en de laurier met de kruidnagels aan de kook brengen dan het vlees erbij doen en deksel erop en op klein vuur laten suderen(+/- 4 uurtjes. Het vlees moet goed gaar zijn).na die 4 uur het vlees uit de pan halen en blokjes snijden. Stroop(naar eigen smaak) en een schep suiker in de pan doen.en dan de saus binden.(de saus moet dik zijn)Vlees terug doen in de pan.Smakelijk eten
Receptnummer: 10747 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
serveertip:je kunt het met rodekool en gekookte aardappelen serveren.
maar ook bij frieten smaakt het heerlijk!!!!!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept