Anke's kipfilet met thaise groene curry
Ingredienten: (4 pers.):
1 rode peper
1 stengel sereh
1 blikje cocosmelk(400 ml)
2 eetlepels suiker
3 eetlepels thaise vissaus
een stukje verse gember wortel
(ongeveer 3 cm)
1 limoen
1 eetlepel boter
4 kipfilets
zout,peper en verse koriander
Bereiding:
Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Sereh in stukken hakken.In de pan de cocosmelek aan de kook brengen, 3 eetlepels vissaus, reepjes peper en sereh en suiker toevoegen.Gember schillen en er boven raspen.Lomoen schoonwassen en erboven raspen,limoen uitpersen en sap bij de melk schenken.Mengsel op hoog vuur in 15 min in laten koken tot tot ca. 2 dl. In pan de boter verhitten, kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 15 min gaarbakken. Koriander fijnhakken. Sereh uit de currysaus halen, kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen,curry er over uitschenken,bestrooien met koriander,servereb met rijst en roergebakken paksoi.
Receptnummer: 8583 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept