Josees Tjap Tjai of groenten in een rood sausje
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond hamlapjes
2 ons slaboontjes
1 winterwortel of waspeentjes
een derde bloemkool
1 prei
2 uitjes
1 bakje champignons
1 teentje knoflook
Halve fles Heinz tomatenketchup
2 a 3 eetlepels bloem
l (groente)bouillontablet
1 theelepel Vetsin (chinees zout)
2 eetlepels Soy Sauce (sojasaus merk Kikoman)
peper/zout
Bereiding:
Snij het vlees in blokjes (reepjes mag ook). Bak dit lichtbruin met peper en zout.
Snijden: Prei, uitjes in ringen, wortel(tjes) in ovaaltjes, boontjes in reepjes, knoflook fijnsnijden. deze groenten toevoegen aan het vlees en met een kop water opkoken en laten sudderen tot bijna gaar. Dan de bloemkool in roosjes en de fijngesneden champignons toevoegen. Even laten garen.
Meng de ketchup met de bloem, Soy saus en vetsin. Voeg dit sausje toe aan de groente en roer het door totdat het geheel een beetje bindt.
Eet dit met witte rijst
Receptnummer: 2386 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: JOosterveld
Opmerking:
Het snijden van het vlees en de groenten is het meeste werk, maar "met een glaasje wijn kan dat best gezellig zijn"
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept