Els' rosbief met uien-knoflooksaus
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. rosbief aan één stuk
zout en peper
olijfolie of boter
2 uien
1 el rode wijnazijn
3-4 teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
1 1/2 dl. bouillon
Bereiding:
Bestrooi de rosbief met wat zout en peper. Snijd de uien in ringen. Verhit de olijfolie of boter in een pan en braad de rosbief snel aan alle kanten bruin. Voeg de uienringen, rode wijnazijn en een scheutje water toe. Draai het vuur laag, leg de deksel half op de pan en braad het vlees in ong. 20 minuten onder nu en dan omdraaien. Pureer de uitgeperste teentjes knoflook met de fijngehakte peterselie en de bouillon in een blender en schenk het mengsel over het vlees in de pan. Sluit het deksel nu helemaal en laat nog 10 minuutjes stoven. Snijd het vlees in plakken en leg deze op een schaal. Maak de saus eventueel nog op smaak met zout en peper en schenk het daarna over de plakken vlees. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Receptnummer: 11597 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept