Dorien's kalfsborst gevult met appelgehakt
Ingredienten: (6 pers.):
750 gram kalfsborst.
1 sjalotje
fijngesnipperd.
60 gram boter of margarine.
1/2 klein appel.
200 gram kalfsgehakt.
15 gram verse wit broodkruimel.
1/2 los geklopt ei (L)
1/2 pot kalfsfond.
zout
peper.
verder een braadslede
cocktailprikkers
Bereiding:
VOORBEREIDING: Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit het sjalotje met 10 gram boter. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Kneed het gehakt, het sjalotje de appel, de broodkruimel en het ei met zout en peper door elkaar. Snijd de kalfsborst in en vul deze met het gehakt mengsel. Steek de kalfsborst dicht met cocktailprikkers. BEREIDEN: Dep het vlees droog en bestrooi het met peper. Verhit de overige boter in een braafslede en schroei de kalfstborst in plus minus 5 minuten rondom dicht. Braad de kalfsborst in ongeveer 1 uur en 10 minuten in de oven. Laat het vlees afgedekt met alminiumfolie 10 minuten tusten. Kook de overige braadvet met de fond in, zeef de jus en breng deze op smeek met zout en peper. Serveer de kalfsborst in plakjes met de jus
Receptnummer: 12414 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
lekker met aardappelkroketjes en snijbonen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept