Kipfilet en paksoi in ketjap saus van Franzis
Ingredienten: (3 pers.):
300/400 gram kipfilet.
1 paksoi.
Dessertlepeltje assem of appelstroop.
2 teentjes knoflook.
Bouillonblokje.
Ketjap (manis).
1 dessertlepeltje honing.
Scheutje oestersaus te koop bij Albert Hijn.
Dessertlepeltje afgestreken sambal oelek.
Bereiding:
Snijd de paksoi in grove stukken en was even in vergiet laat uitlekken. Snijd de kipfilet in dunne plakjes,bestrooi met peper en zout b.v. in een beslagkom. Doe er wat zonnebloemolie bij een eetlepel ongeveer. De knoflook door de pers erbij en een klein scheutje ketjap. Doe een klein scheutje zonnebloemolie in een wok of braadpan en bak de kipfilet gaar. Doe de honing erbij en roerbak even op hoog vuur. Assem/of appelstroop losgeklopt in een eetlepel water erbij en de sambal en verkruimel het bouillonblokje erboven. Doe de uitgelekte paksoi erbij en roerbak het beetgaar. Niet te lang,daar de paksoi knapperig moet blijven. Maak het vuur niet te laat uit door de hitte word de paksoi al gauw te zacht! De saus ontstaat vanzelf omdat er veel vocht uit de paksoi komt. Een scheutje oestersaus erbij en even goed door spatelen en klaar! Lekker met witte rijst.
Receptnummer: 10952 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker,( super snel) en gezond
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept