Monique's Antipasto Kwartet
Ingredienten: (4 pers.):
friseesla
rucolasla
eikenbladsla
4 plakken gerookte zalm
kappertjes
1/4 meloen
4 plakken parmaham
4 plakken carpaccio
pijnboompitten
mozzarellakaas
2 rijpe tomaten
verse basilicum
extra vergine olijfolie
zwarte peper uit de molen
Bereiding:
Maak alle slasoorten schoon en scheur ze eventueel wat kleiner. Laat de kappertjes uitlekken. Schil de meloen en snijd hem in 4 schijven. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Zet 4 grote borden klaar en verdeel ze denkbeeldig in 4 kwarten. De borden worden met de klok mee opgemaakt. 1. Leg op een kwart wat friseesla (hou nog 4 toefjes achter) en rol de gerookte zalm losjes tot een roos en leg die daarop. Bestrooi met kappertjes. 2. Leg op eikenbladsla een stuk meloen met daarop een roos van parmaham. 3. Eerst rucola, dan een toef frisee. Dan de carpaccio als een roos opgerold, bestrooid met de pijnboompitjes. 4. Stapel schijven tomaat en mozzarella om en om op elkaar. Steek er blaadjes basilicum tussen, laat ze er ver uitsteken. Maal er zwarte peper over en besprenkel het geheel met olijfolie. Zet een kannetje olijfolie en de pepermolen op tafel en geef er lekker vers brood bij.
Receptnummer: 9341 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit leuke voorgerechtidee las ik een keer in een tijdschrift bij de kapper. Ik heb geprobeerd om het goed in mijn hoofd te prenten om het thuis op te schrijven. Het is heel eenvoudig te maken maar ziet er geweldig uit.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept