Carla's mother's pepper sauce (hete surinaamse sambal)
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. Madame Jeanette“s (rode en gele gemengd)
4 middelgrote uien
4 teentjes knoflook
2 dl. azijn
1 dl. water
2 theel. massala
zout
3 theel. suiker
2 theel. mosterd
Bereiding:
Haal de steeltjes van de Madame Jeanette“s en spoel ze af. Snijd ze doormidden. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd de uien in stukken. Doe dit in een keukenmachine samen met de andere ingrediėnten en maal dit tot een mooie brij. Neem een grote schone pot met een deksel , doe hierin de sambal en sluit goed af. Deze sambal is ongeveer 5 maanden houdbaar in de koelkast.
Receptnummer: 13208 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit recept komt uit een surinaams kookboek maar wou deze sambal toch met jullie delen. Erg lekker voor op de bara“s als je die zou maken of kopen en niet te vergeten op een boterham met pindakaas natuurlijk. Ikzelf halveer altijd de ingrediėnten en dan heb ik 3 wat kleinere potjes sambal. Stikker erop met houdbaarheids datum maar meestal haalt hij de 5 maanden niet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept