Engeltje's snelle chocolade ijstaart
Ingredienten: (8 pers.):
1 pak lange vingers
3 eetl. sinaasappelsap
2 eetl. abrikozenjam
250 gr.batons(choc. schuimkoekjes)
5 dl. slagroom
Garneren met:
2,5 dl.slagroom
15 gr basterdsuiker
mokkaboontjes
takje munt
Bereiding:
Vet een vorm van 24 cm doorsnee in en bekleed het met bakpapier. Bedek de bodem met lange vingers. Roer de abrikozenjam door de sinaasappelsap en bestrijk hiermee de lange vingers. Verkruimel de batons met een deegroller op het werkblad. Klop de slagroom half stijf. Spatel de batons door de room, verdeel dit over de lange vingers en strijk de bovenkant glad. Bedek de vorm met aluminiumfolie en zet deze 6 uur in de vriezer. Voor de garnering: klop de slagroom met de basterdsuiker stijf en doe deze over in een spuitzak. Spuit de slagroom op de bevroren taart en garneer met mokkkaboontjes en eventueel een takje munt.
Receptnummer: 1988 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 370 min. | Meer recepten van: Engeltje
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept