Tine's kabeljauwschotel met champignons en bosuitjes
Ingredienten: (2 pers.):
2 flinke moten kabeljauwfilet(a 200 gr.)
peper en zout naar smaak
3 bosuitjes
2 vleestomaten
2 eetl.peterselie
250 gr.champignons
2 dl.citroensap
wat boter.
Bereiding:
Spoel de moten af en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf de moten in met peper en zout. Vet een ovenschaal in met veel boter,leg de moten erin. Verwarm de oven voor op 220 gr. Vermeng in een kom de gesneden champignons,de ontvelde en in stukjes gesneden tomaat de in klein ringetjes gesneden bosui en de peterselie, bestrooi dit met peper en zout. Verdeel dit overr de vismoten en giet het citroensap er rondom. Dek het af met alluminiumfolie of deksel. In het midden van de oven 18 min. Hangt af van de dikte van de vis. Neem daarna de folie of deksel weg. Laat de schaal nog 5 min. In de uitgeschakelde oven staan. Lekker met stokbrood of aardappelpuré.
Receptnummer: 13394 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Stond bij ons in de krant, wel wat aangepast.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept