Tilly's gebakken makreel
Ingredienten: (1 pers.):
1 makreel
1 ui
1 el olie
1 bouillonblokje
3 el chilisaus
3 el fijngehakte selderie
Bereiding:
Ontdoe de makreel van het vel en de vele graten. Verhit de olie en fruit hierin de fijngesneden ui op hoog vuur. Voeg vervolgens het bouillonblokje toe, en daarna de makreel.Dit alles nog steeds op hoog vuur bakken, goed blijven roeren zodat de vis rul wordt. Als de vis goed los is, de chilisaus toevoegen en blijven roeren totdat het geheel droog is. Doe dan de fijngehakte selderie door het vismengsel. Smaakt heerlijk met warm stokbrood, maar kan ook als warme maaltijd geserveerd worden, met rijst en een frisse salade.
Receptnummer: 831 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Tilly
Opmerking:
Ik heb dit recept jaren geleden gevonden in een surinaams kookboek. Het smaakt echt lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept