Martha's pennemet asperges, courgette en ham
Ingredienten: (4 pers.):
650 gram witte asperges
200 gram geroosterde achterham
1 courgette
100 gram Parmezaanse kaas
400 gram penne rigate
20 gram roomboter
125 ml slagroom
125 ml crème fraîche
zout
zwarte versgemaken peper
Bereiding:
Schil de asperges en snijd circa 3 cm van de onderksnt af. Snijd elke asperge in drieën en houd de kopjes apart. Kook de asperges in een pan met ruim water in 4-6 minuten net gaar. Voeg de kopjes na circa 1 minuut toe en kook ze mee. Snijd intussen de ham in reepjes, was de courgette en snijd deze in blokjes. Schaaf met een kaasschaaf de kaas in flinterdunne flinters. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Kook in een pan met ruim water en zout de penne beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Smelt intussen in een ruime pan de boter. Bak de stukjes courgettes in de pan al omscheppend circa 4 minuten. Voeg de hamreepjes toe en bak deze zachtjes circa 1 minuut mee. Scheo de asperges er voorzichtig door en warm het circa 1 minuut mee. Roer slagroom en crème fraîche erdoor en laat de saus in circa 30 minuten goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Giet de penne af. Laat goed uitlekken en schep de penne door de saus. Strooi er de kaasflinters over en serveer direct.
Receptnummer: 13399 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
dit recept vond ik in een folder van de groenteman op de markt.
Lekker, maar niet te vaak, vanwege de slagroom en crème fraîche.
natuurlijk ook met magere roomprodukten die in de supermarkt te kook zijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept