Beppie's varkensreepjes met prei en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. magere varkenslapjes
(in smalle reepjes gesneden).
peper/zout.
1 eetl. bloem.
3 kleine preien.
300 gr. champignons.
2 eetl. olie.
1 teentje knoflook.
2 dl. vleesbouillon.
2 eetl. sojasaus.
1 theel. kerriepoeder (mild.)
Bereiding:
Het vlees in smalle reepjes snijden, bestooien met peper en licht met bloem bestuiven. De schoongemaakte prei in smalle ringen snijden. De champignons schoonborstelen en in dune plakjes snijden. De olie in een wadjan verhitten en de vleesreepjes, op hoog vuur, bakken. De preiringen en champignonplakjes erbij doen en ong. 3 min. roebakken. Het knoflookteentje er uitgeperst bij doen evenals de bouillon en de sojasaus. Het vlees op een laag vuur 15 min. zachtjes laten sudderen. Met zout/peper/kerrie pikant op smaak brengen. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4364 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Hierbij passen prima: rijst, pasta, aardappelpuree en een frisse salade. Een Aziatisch tintje krijg je door er in plaats van de knoflook, een stukje geraspte gemberwortel aan toe te voegen! Het vlees wordt heel zacht als je het voor de bereiding een uurtje in een marinade legt van wat sojasaus, 1 eetl. bloem, uitgeperste knoflookteen, peper en 1 eetl olie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept