Pom van Sjeeny en Yvonne
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak geraspte pomtajer
1 kg. kip
3 el. piccalilly
zwarte peper, nootmuskaat,
4 tomaten
2 uien
200 gr. zoutvlees
3 takjes selderij
1 verse peper
150 gr. boter
2 volle eetl. bruine suiker
zout
4 bouillon blokjes
2 glazen water
2 el. tomaten ketchup
olie.
Bereiding:
De kip wassen en in stukjes hakken. De kip insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk en snijd het in stukjes. Bak de kip in wat olie lichtbruin. Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is voegt u de in stukjes gesneden tomaat en de kip er aan toe en omscheppen. Daarna doet u 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij doen en even laten opkoken. De tomaten ketchup, piccalilly, wat jus van de kip en 1 verkruimeld bouillonblokje in de tayer mengen. Een deel van de tayer in een vuurvaste schaal doen, daarover doet u de kip, zoutvlees en wat jus. Bedek het vlees met de rest van de tayer en giet de rest van de jus er overheen. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 - 240 C. Als de pom gaar is, krijgt het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen.
Receptnummer: 1488 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: sjeeny
Opmerking:
het verzoekrecept gevonden op: sranangkukru
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept