Yvonne's pikante mosselen
Ingredienten: (2 pers.):
2kg. mosselen
1 zakje soepgroente
half zakje gesneden prei
1 ui
1 rode paprika
1 tomaat
5 teentjes knoflook
1 flinke theelepel Sambal
2 eetlepels ketjap asin
3 theelepels zout
1 liter kippenbouillon
Bereiding:
De knoflook in kleine stukjes snijden ui, tomaat en paprika grof snijden pitten verwijderen Ui, knoflook en sambal bakken in de olie tot het bruin wordt. Prei, paprika tomaat en soepgroente erbij doen en omscheppen tot het verkleurt. Dan zout en ketjap asin toevoegen. Schoongeborstelde mosselen er bij doen, omscheppen tot de mosselen verkleuren. Dan de bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen.
Receptnummer: 10576 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
de bouillon met groentes zijn heerlijk op witte rijst of stokbrood
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept