Riet's Roergebakken kool met kip en varkensvlees.
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr.(gele)savooie kool
300 gr.kipfilet
300 gr.varkenslappen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
200 gr.champignons
4 eetl.slaolie of zonnebloemolie
1 theel.gemberpoeder
1 mespunt donkerbruine basterdsuiker
1 mespunt kaneel
2 dl.bouillon (evt.van tablet)
4 eetl.droge cherry
3 eetl.ketjap manis
zout en peper naar smaak
1 eetl.gembernat
citroensap
Bereiding:
Maak de kool schoon en schaaf ze in dunne reepjes. Snijd de kipfilet en hamlappen in stukjes of reepjes.Schil en snipper de uien en de knoflook. Maak de paprika schoon,was de paprikahelften en snijd deze in dunne reepjes.Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.Besprenkel ze met wat citroensap. Verhit de olie in een wok of wadjan totdat deze begint te dampen.Bak hierin de kip en het varkens- vlees al roerende gedurende 5 min. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit nog eens 2 min.mee.voeg de gemberpoeder,de bruine suiker en de kaneel toe en roerbak nog een halve min. Voeg de kool en de paprika toe en roerbak nog eens 2 min. Voeg vervolgens de champignons toe en roerbak nog eens 2 min. Verwarm de bouillon en giet deze snel bij.Voeg de sherry,de ketjap,hetzout,de peper en het gember- nat toe en schep het vlees de groenten en de kruiden goed door elkaar.Daarna direct serveren,zodat de groenten nog knapperig zijn.
Receptnummer: 5258 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Riet Karremans
Opmerking:
Lekker met gekookte rijst of met gekookte mie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept