@3anne's doperwtensoep
Ingredienten: (4 pers.):
100 gram licht gerookt mager spek
2 sjalotten, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
400 gram doperwten
2 eetlepels witte wijn
1 liter kippebouillon
zeezout en peper
1 dl slagroom
Bereiding:
Hou 4 plakjes spek apart en snij de rest in kleine reepjes. Doe deze samen met de fijngesneden sjalot in een koekenpan en bak deze tot het spek gaat sissen. Zet het vuur laag en laat de sjalot met de ui 5 minuten zachtjes smoren. Voeg de erwten er aan toe en giet er na 5 minuten de bouillon bij. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken en pureer vervolgens de soep in de keukenmachine. Zeef de soep door een fijne zeef boven de pan . BAk de vier plakjes spek krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Roer de de room door de soep en breng de soep op smaak. Giet de soep in de kommen en leg het spek erop.
Receptnummer: 5778 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Je kunt deze soep warm en koud serveren. Het is leuk als je de soep in een theeglas serveert en er dan een dun laagje licht geklopte slagroom op giet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept