Tine's bosvruchtentaart
Ingredienten: (12 pers.):
200 gr.suiker,een beetje suiker achterhouden voor de vruchten,
1 grote springvorm,
250 gr. margarine of boter,
250 gr.cakemeel,
5 eieren,
1 klein bakje bosbessen,
1 klein bakje bramen,
1 klein bakje rode bessen.

Bereiding:
Margarine of de boter op kamertemperatuur laten komen.De vruchten afspoelen en op zeef laten uitlekken. Margarine of boter met de suiker romig kloppen,dan één voor één de eieren erbij kloppen dan als laatste de cakemeel erdoor scheppen. Oven voor verwarmen op 200gr. Doe het deeg in een ingevette en met bloem bestoofde springvorm.Strooi wat suiker over de vruchten en hussel het zo door elkaar tot de suiker alle vruchten een beetje bedekt hebben.Schik de vruchten over het deeg,begin aan de buitenkant zo weinig mogelijk in het midden en druk het voorzichtig aan,let op dat het fruit niet de vorm raakt!!! Zet het in het midden v.d.oven en bak de taart in 45min.gaar.
Receptnummer: 9685 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bij de bakker lag bosvruchtentaart,het zag erzo lekker uit,kan ik ook maken dacht ik.
Het is gelukt en echt héél lekker geworden.Ik kon er haast niet meer van af blijven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept