Jan Jongen's kerrysate met een koude ananasmuntsaus uit tambor
Ingredienten: (4 pers.):
4 schijf ananas uit blik
1 el. citroensap
1 el. gembersiroop
1 el. kerriepoeder(milde)
4 el. mayonaise
2 el. fijngehakte muntblaadjes(verse)
1 el. olie
300 gr. varkenshaas
snufje zout
4 el. zure room
Bereiding:
snij het vlees in 24 stukjes, meng ze met de olie, het citroensap en 3/4 el. kerriepoeder. laat het 20 minuten marineren in de koelkast. snij de ananas in zeer kleine stukjes en meng ze met mayonaise, de zure room, de rest van de kerriepoeder, de munt en de gembersiroop. verwarm de grill op de hoogste stand rijg het vlees aan 8 satestokjes en rooster ze onder de grill in 8 minuten rondom bruin. serveer de sate met de ananasmuntsaus.
Receptnummer: 2284 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
tip van jantje week de satestokjes eerst in water dan verbranden ze niet
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept